Utdrag fra en chattelogg, tirsdag 6. mai 2014

Ane: FY FAEN POLEN I MGP!

Magnar: Haha, har ikke sett. Er det episk?

Feature

Ane: Donatan & Cleo – My Słowianie – We Are Slavic

Magnar: Wow.
Jeg tenker på ord som… Subtilt.

Dypt.

Ane: Og smakfullt.

Magnar: IKKE MINST. Smakfullt.

Se der ja, der skal de drikke melk og ja.

Ane: Jepp. De skal jo lage smør. Men jeg tror egentlig de tjerner litt for sakte til å få noe skikkelig produkt ut av det, så de ender opp med å bare drikke fløten i stedet.

Magnar: Hun ene søler litt når hun forsøker å drikke.

Ane: Det er den slaviske læremesteren. Det er hun som har ansvar for utdanningen til de 4 andre… Unnatt brødbakingen, da. Jeg tror faktisk ikke hun har store nok bryster til akkurat det.

Magnar: Appropos. Tror du ikke de får vondt i ryggen av å hele tiden henge fremoverlent med så mye ekstra vekt? Eller henger de fremoverlent fordi de har vondt i ryggen allerede etter å ha båret tungt? Hønen og egget. Vanskelig dette her.

Ane: Tja. De har god holdning. Jeg tror det handler om å «løfte riktig», altså med bena. Holde ryggen rak.

Magnar: Kanskje budskapet er at kalsium er viktig?

Ane: Det er viktig å legge merke til hva som skjer i denne videoen. Sangen handler jo åpenbart om å finne tilbake til røttene, det er derfor de tar 4 moderne polske jenter og gir dem en makeover til Slavisk bondepike.

Magnar: Ja det gir mening. Litt som Senterungdommens nakenkalender for å vise at bondelandet er sexy.

senterungdommen

Magnar: Og der poseres det med trekkspill. Dette kan bare gå en vei.

Ane: Jeg er skuffet over at trekkspillet ikke er mer med. Det kan være det som avgjør om de kommer helt til topps. Terningkast? Jeg tenker 5. Det er synd – de kunne gått helt til topps hvis de hadde hatt litt mer fokus på trekkspill.

Magnar: Ja. I tillegg synes jeg mye av symbolikken var forvirrende. Hva var det de prøvde å fortelle meg? Jeg gir terningkast 5, og ser frem til live-showet.

Magnar: Så har vi Belarus: Teo med låta Cheesekake

Ane: Begynner med «yeah baby». Ikke akkurat så orginalt. Syns heller ikke innlevelsen er helt overbevisede.

Magnar: Men de skal ha poeng for å ha hyret inn hviterussiske Robin Thicke.

Ane: Jeg syns faktisk han har noe Aleksander Rybak over seg også. En slags Thicke – Rybak melange.

Han synger at han ikke er Patrick Swayze. Hvem er det igjen?

swayze

Ane: Ååååh. Det er han fra Dirty Dancing.

Magnar: Altså. Refrenget. Hva er det han sier? Jeg hører «I’m trying to get into your sweet cheesecake». Det er faktisk den aller minst erotiske fitte-euferismen jeg noen gang har hørt.

Ane: «I’m tied up in your sweet cheescake?» Han prøver å bruke google maps for å rømme. Jeg syns sangen har et blandet budskap.

Magnar: Kanskje det er dagen etter? Jeg liker uansett min versjon best. Jeg velger å tro at dette er vanlig slang i Hviterussland.

Ane: Han får blowjob på 2:17.

Magnar: Jeg blir forvirret av at det av og til blinker fast forward og spol tilbake-symboler. Har jeg trykket på noe på fjernkontrollen?

Ane: NAKENTREKKSPILL!

Magnar: Får meg til å tenke på trekkspillteknoen fra 2010. Ah. Minner.

Ane: Men… kan vi snakke om marakasene?

Magnar: Jeg tenkte akkurat det samme. Hva skjer med marakasene? Nakentrekkspill klarer ikke helt å veie opp for noe så malplassert som marakasene. Jeg tenker Macarena når jeg ser dem.

Ane: Jeg vet ikke hva jeg skal si…

marakas

Magnar: Faen. Nå vil jeg bare høre trekkspillteknoen igjen. Hvorfor er det så mye trekkspill i år? Jeg var sikker på at det skulle være etno-fløyte og trommer…

Terningkast? Klar 5 fra meg. Jeg vil også anføre at hele denne videoen med fordel kan konverteres til og deles opp i animerte gifer så vi kan uttrykke følelser på tumblr.

Ane: Jeg gir den 5. Blir svimmel av de uforutsigbare armbevegelsene og den jordskjelv-aktive kameraføringen, så det trekker litt ned. NESTE LÅT!

Lithauen: Vilija Matačiūnaitė – Attention

Magnar: Hvordan i helvete er det meningen at man skal uttale det etternavnet? Det ser ut som en parodi på et heavy metal band-navn. Spinal Tap-vibber all the way…

Ane: Jeg vil heller snakke litt om koreografien.

Magnar: Den er helt sjukt slapp. Fun fact: Danseren hun har med seg vant Todėl Galite Dansas i 2007. Litauenske So you think you can dance.

Ane: Jeg er forvirret. På youtube er det flere artister som fremfører denne sangen.

Magnar: I den andre versjonen er det to dansere.

Ane: Den andre versjonen er visst hun som kom på andreplass. Den er ganske mye bedre enn hun som vant.

Magnar: For real?

Ane: Jeg gir denne låta en treer. Seriøst, jeg vet vi avtalte å gi alt terningkast 5, men dette er internett. Det kommer til å følge meg i mange år fremover.

Magnar: Hahahahahaha! Jeg fant bare på min fun fact! Er det virkelig sant at Litauen har intern konkurranse om å synge den samme sangen best? DETTE ER FANTASTISK! LIVET MITT ER BEDRE NÅ ENN FOR FEM MINUTTER SIDEN! TERNINGKAST 10!

Ane: ….

Magnar: Ane! Bare tenk! Tenk hvis norske Melodi Grand Prix bestod av 10 forskjellige norske B-artister som alle sammen sang «Sing»

Ane: …………..

Ane: Men du, vi må faktisk snakke om en av låtene som røk ut i kveld og…

Ane: Ok. Her ligger vi på en sandstrand i vakre Albania og tenker på hvordan ord kan gjøre vondt og man kan angre på dem.

Magnar: Hva skjeeeeeeer med røykeffektene og lens flare lagt på i etterarbeidet?

Ane: Dette er en film som fremmer mosjon ved jogging på sandstranden, helst iført treningstøy hentet fra stilguiden til mediene i åndenes makt.

«Keep calm and think twice». Godt råd under «en natt med anger».

Magnar: Hahaha! ER DET EN PARAGLIDER? HVORFOR ER DET EN PARAGLIDER HER?

Ane: Det er så mange spørsmål. Hvorfor er hun kledd som en new-age healer fra 90-tallet? Hvorfor har gitaristen på seg en regnjakke til forveksling lik den brukt av morderen i «Skrik»? Og er det gitaristen som flyr i den paraglideren?

Det eneste jeg forstår, er hvorfor kommentarfeltet på youtube er deaktivert.

Magnar: Altså, er det en grunnkurs-elev ved Albanias media og kommunikasjons-linje som har klippet dette sammen?

Ane: Jepp, det er han som står med gjengen sin i parkeringskjelleren og blåser sigarettrøyk i ansiktet på den skamfulle artisten på 2:59. Han vil også være med i filmen, akkurat som Peter Jackson.

Magnar: Jeg må bare kommentere at scenen med skrikingen foran en graffitivegg var sykt lættis. Og gitarsolo ute i det fri. Og hopping frem og tilbake mellom 7 forskjellige antrekk på syngedama.

Jeg skjønner liksom ikke… hva er det de har tenkt når de har klippet dette sammen? Symboliserer den røde kjolen synd? Den hvite kjolen uskyldighet? Er graffitien på veggen en advarsel om det som kommer? Og hvorfor er det et kamera på bunnen av gitaren?

Ane: Så mange spørsmål. Så få svar. Terningkast 5.

Ane: Må vi anmelde fler låter nå? Jeg vil bare høre på Donatan & Cleo igjen. Den polske versjonen er også flott. Videoen er den samme. SHAKE WHAT YOUR MAMA GAVE YOU!

Magnar: Jeg er egentlig helt enig. La Poland: Douze points!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.