Rapport fra Krigslive

Hei bloggen!

Jeg må innrømme at det ikke har vært helt enkelt å holde koken oppe siden sist, og jeg er smertelig klar over at det lille, danske fantasy-eventyret mitt ikke har blitt dokumentert så godt som det burde. Det fins ingen god unnskyldning. Jeg tar selvkritikk. Men, bedre sent enn aldri! Derfor har jeg skrevet ned noe av lærdommen jeg har tatt med meg hjem fra Krigslive X – Ære finnes kun i døden.

(Hvis du ikke vet hva jeg snakker om bør du vurdere å lese del 1 av mitt Krigslive-fantasy-eventyr)

Lærdom nr 1:
«Tap og vinn med samme sinn»
…er ikke mottoet til Krigslive.

Det fins mennesker i verden som mener de er såkalte «gode tapere». De mener de er mennesker som tåler å ta et lite nederlag, og har en «tap og vinn med samme sinn»-tilnærming til verden. Dette er stort sett de samme menneskene som mener jeg er en såkalt «dårlig vinner» og har et «usjarmerende konkurranseinstinkt». Jeg har til og med blitt fortalt at konkurranseinstinktet mitt «ikke var så veldig feminint». I Skandinavia i 2014, folkens.

Dette har ført til at jeg har utviklet en forsvarsmekanisme jeg kaller «Tap og vinn med samme ansiktsuttrykk»:

Bare smil
Fungerer hver gang.

Hva har dette med Krigslive å gjøre? Jo, i likhet med meg har deltakerne på Krigslive en kollektiv forståelse av at man ikke skal vise følelser når man vinner eller taper. Det er nemlig usportslig å kaste ting rundt seg og rope stygge ord når det ikke går som man vil. Det er også usportslig å gni det inn når man vinner, selv i simulert krig. I stedet skal man ta hverandre i hendene og late som om man er likeglad med resultatet og at leken handler om å ha det gøy, ikke om å vinne. SÆRLIG!

Krigslive har også, som meg, sin egen forsvarsmekanikk for å håndtere følelsene som dukker opp når man ikke vinner. På Krigslive består dette forsvaret i å BROKKE SEG SÅ MYE SOM OVERHODET MULIG («brokke seg» er dansk for «sutreklage») når man ikke vinner (av og til også når man vinner, bare for å skape balanse). Brokkingen skal helst bestå i å påpeke når de på det andre laget bryter reglene eller oppfører seg på en usportslig måte.

fluktnonner
Her døde vi på ca. 5 sekunder, derfor litt ekstra brokk.

På Krigslive er det med andre ord ingenting som skaper en god regelrytter som litt nederlag og tap. Frasen «jeg skal brokke meg til arrangørene, jeg må bare lese reglene først for å være sikker» ble hørt opp til flere ganger. «Ære finnes kun i døden». Særlig.

Lærdom nr 2:
Det eneste som er verre enn festivaldass…
er å gå på festivaldass i fullt kostyme

Jeg hater festivaldass. De er skitne, de luker vondt, de blir brukt av skitne mennesker og de blir fulle av drit MED EN GANG. Men det aller verste med festivaldass, er at de er så forbanna trange. Med kostyme blir den skitne, klaustrofobiske følelsen 100 ganger verre. Det er jo knapt plass til noe der inne, og hvis man ikke er forsiktig så ender kappen din i pissoiret. Tissekappe = ekkelt!

Godik
F M L!

Lærdom nr 3:
En gang korpsnerd?
Alltid korpsnerd!!

På Krigslive marsjerer man i krigen. De forskjellige enhetene kan til og med ha med seg musikanter, og trommer er veldig populært. Jeg har har en lang karriære bak meg fra skolekorps. Jeg har gått rundt i Oslos gater og spilt deilige norske nasjonalslagere mens jeg har marsjert entusiastisk i takt, og jeg har til og med ledet hele korpset i marsj som tamburmajor i flere år. Når jeg marsjerer skal det gjøres ordentlig, i takt og på rekke. Hvis noen roper «HOLD LINJEN», så bør man mene det. Ordre skal følges!

Hva betyr det?

Det betyr at alle bildene av meg fra Krigslive X er bilder hvor jeg ser en annen vei for å HOLDE LINJA.

hold linja
Holder linja.
hold linja
Holder linja.
hold linja
Sukk.

Her skulle dere fått et bonusbilde av meg fra korpstiden, men dessverre har jeg ingen. Kanskje det kommer noen etter hvert. Jeg har spurt mamma.

Lærdom nr 4:
Når ingen vet hvordan man vinner…
Kan alle være sin egen, relative seierherre!

Det hersker stor uvisshet om hvem som vant Krigslive X. Hvis jeg snakker med noen fra min side, får jeg vite at «vi vant det siste slaget, så vi vant krigen i fiksjonen» (forøvrig eneste gang jeg hørte noen snakke om fiksjonen under hele laiven). Hvis jeg snakker med den andre siden, får jeg vite at «Vi vant 7 slag, dere vant 6, så vi vant Krigslive X». Med andre ord er vi alle vinnere! Er ikke det fint?

Kun en vinner
Det er fint når alle kan tro at de vinner.

Lærdom nr 5:
Krigslive som 24-åring med danske piger?
…SÅ MYE BEDRE bedre enn Warhammer Fantasy bordrollespill som 15-åring med norske gutter.

Voksne jenter som liker fantasyrollespill ruler. Jeg kan godt være en sånn:

søstre
Sigmars søstre 2014. Like kule som vi ser ut.

 

PS: alle bildene fra Krigslive X er lånt fra den offentlige bildedatabasen fra spillet: pi-hus.smugmug.com/Category/Krigslive-X

2 kommentarer til «Rapport fra Krigslive»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.