HOW DO YOU FANTASY LARP?

Først: Dette kommer til å virke nedlatende. Sorry. No way around it. Jeg er klar over at dette kan være et problem for noen lesere, og jeg er lei for det.

Alle som har laivet i Norge en stund har vært på en tradisjonell fantasylaiv. Unntatt meg. Hvis du ikke vet så mye om laiv, eller levende rollespill, så er det fantasylaiv du tenker på når jeg sier laiv. «Sånne sverd-i-skogen greier». Det har jeg aldri drevet med. Jeg har kanskje vært med på ting som har vært fantasy-ish, men aldri en skikkelig tradd-fantasylaiv.

Sånn her laiv driver jeg med:

Blackbox-laiv

Så det jeg har tenkt på i går er hvordan det er å leve et laiver-liv utenfor fantasy-bobla. Jeg mangler en referanseramme nesten alle de andre laiverne jeg omgås deler. Jeg har såklart en slags ironisk-nedsettende forståelse av hva fantasylaiv innebærer (folk deler jo bare historiene om alt som er helt løk med fantasylaiv), men jeg har aldri egentlig vært med på det, og vet ikke egentlig hvordan det er. Noen ganger er dette ganske frustrerende.

Eksempel: Jeg sitter og drikker laiver-pils, og noen bare: «Fantasylaiv fantasylaiv fantasylaiv #denfølelsenpåfantasylaiv». ALLE andre bare *nikke anerkjennende*, mens jeg bare: *Nikke fordi alle rundt meg nikker*. Egentlig tenker jeg «hva eeeeer det egentlig de snakker om» og «#fremmedgjort».

Fremmedgjøring

Det som er mer stress er at jeg ikke får endret på dette. Å melde seg på Fantasylaiv er dritstress. Eller. Å melde seg på er sikkert ikke noe problem. Det er stort sett bare å fylle ut et skjema hvor jeg forstår 80% av det jeg svarer på. Problemet er å skjønne hva som egentlig skal skje. Jeg vet jo ikke _hvordan_ man fantasylaiver, og ikke faen om nettsiden til random generisk fantasylaiv gjør meg noe klokere.

Har du noen gang lest nettsiden til en Fantasylaiv? (jeg gjetter det er ca 50% sjanse for at du har gjort det hvis du leser denne bloggen)

Dette forteller nettsiden til en fantasylaiv deg:

  • Hva har skjedd de siste 600 årene i fantasyverdenen hvor fantasylaiven utspiller seg
  • Hva er de intrikate kulturforskjellene mellom fantasy-grønn-orker og fantasy-sort-orker
  • Hva er det som gjør mørkalver unike i akkurat denne fantasy-settingen
  • Hva er de 13 store politiske fantasy-dynastiene som har kriget om fantasy-makten de siste 600 årene
  • Hva er de forskjellige trosretningene folk i fantasyverdenen følger

Dette forteller ikke nettsiden deg:

  • Hva forventes det at du skal fordrive 96 timer med ute i skogen en uke denne sommeren
  • Hva kommer egentlig til å skje på laiven

Jeg prøvde å lese nettsiden til en fantasylaiv igår for å finne ut om jeg ville være med. Jeg ga opp etter 20 minutter uten å skjønne i det hele tatt hva som skulle skje. Det er ikke første gang dette skjer.

Fantasylaiv

Jeg har lyst til å prøve ting jeg ikke har prøvd før. Jeg har lyst til å kunne dele referanserammer. Jeg har lyst til å pushe ut av komfortsonen. Jeg har lyst til å utfordre egne fordommer med et åpent sinn. JEG HAR LYST TIL Å DRA PÅ FANTASYLAIV. Men det går jo faen ikke, for ingen vil fortelle meg hvordan jeg Fantasylaiver. Og jeg mener faktisk at laiv som ikke er fantasylaiv er bedre på disse greiene.

Det hele minner meg om hvorfor jeg ungår fantasylitteratur for enhver pris. Og sci-fi, for den saks skyld. Har du noen gang lest noe fantasy noen sinne? Husker du hvor sykt digg det var å måtte pløye gjennom 400 sider som fortalte om hvordan verden er i stedet for at noe skjedde? Ikke jeg heller. Fy faen. Lær å skrive bok. Særlig deg Tolkien. Og Robert Jordan. Ugh.

Jordan og Tolkien

 

 

Ellers kan jeg opplyse om at dette er det morsomste på nettet akkurat i dag: Norsk Media Memes
  Siv i fella

Tabu med Abu

VG Anders

 

Disclaimer: Runar Aastad er ikke enig med meg om dette:

Runar ikke enig

Skrevet av

MAGNAR

Pompel og Pilt in the streets, Gorgon vaktmester in the sheets

2 kommentarer til «HOW DO YOU FANTASY LARP?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.